Ohyra hunden kan ta in i hemmet

Hund ligger på rygg

Alla som äger en hund eller har gjort vet ju att det dagligen innebär långa eller korta promenader ute. De flesta hundar älskar att få springa och hoppa runt i högt gräs, rulla runt i allt den ser och detta medför att de får med sig en hel del saker hem, nämligen ohyra. Fästingar, löss, kvalster och loppor är något som vi vill undvika att få in i våra hem och på vår älskade vän då de är obehagliga för både hunden och människan. Det finns spray, tabletter och halsband med mera som man kan använda för att undvika fästingar och är en bra investeringen för både hunden och dig. Se till att ha medel hemma för loppor, lusbett, skabb med mera och kolla alltid din hund efter ni har varit ute.

Liten hund inomhus

Är det dags att flytta? Eller känner du att tiden inte räcker till för allt du vill göra? Flyttstädning Skellefteå kan man kontakta för att få hjälp med hela flyttstädningen. Du kan även kontakta dem för att få hjälp med städningen i hemmet och får då mer tid över för din eller dina hundar. De gör en grundlig städning och både du och din hund kommer att älska det rena hemmet som doftar friskt. En rengöring av hunden är också bra att göra så ofta det går och det finns många bra schampon som man kan använda och specialschampon om din hund har blivit drabbad av loppor, löss eller skabb. Gör badet eller duschen till en lek till att börja med, så att hunden känner sig trygg och bekväm. Hunden som är mångas trogna vän genom livet behöver omsorg och kärlek lika mycket som vi människor gör. Genom att ge dem den dagliga kontrollen av päls, hud, tassar, näsor, öron, mun och ögon, ser vi till att de inte mår dåligt på grund av ohyra som de har fått. Vi förebygger också risken för ohyra i hemmet.

Oj vad det kliar!

Det är dags för rengörning

Har din hund blivit drabbad av loppor? Lugn! Det finns hjälp. behandling av loppbett kan ske med hjälp av tabletter och även vissa schampon. Det är viktigt att man följer instruktionerna när man behandlar med tabletter och det finns även så kallade spot-on preparat som man kan använda. Det ä även viktigt att hemmet är rent och att eventuell sanering kan behövas. Nu undrar du säkert hur du kan se om din hund har fått loppor eller inte. Hunden får en kraftig klåda och man kan upptäcka detta bäst på svansfästet och ryggen. Man kan även upptäcka det om hunden har fått mjäll eller om det börjar bli kala fläckar orsakade av håravfall. Klådan och/eller inflammationen är fruktansvärt jobbigt för hunden och bör behandlas så fort det går. Det finns olika slags loppor och den vanligaste är fågelloppan som oftast följer med hunden in efter en promenad ute. Om du får kliande och röda utslag på din kropp så kommer de att försvinna efter att hunden har blivit behandlad. Kontakta en veterinär för mer information om hur du kan stoppa de hemska lopporna.

belise-lite