Som katt och hund – eller?

Du har säkert varit med om att din hund och din katt helt enkelt inte kommer överens och det blir kaos varje gång de stöter på varandra. Frågan är vad du kan göra för att få dem att tåla varandra. Läs mer här.

Mötas på distans

Hundar och katter är de husdjur som är mest populära över hela världen. Visst kan en del hundar och katter finna varandra direkt och bli vänner, men tyvärr är det vanligt att de inte alls tycker om varandra och att de visar detta tydligt. Det finns dock en hel del du som ägare kan göra för att hjälpa katten och hunden att kunna leva sida vid sida utan problem. Det första du kan göra är att låta dem befinna sig inom synhåll för varandra, men utan att kunna nå varandra. Detta kan du prova oavsett om det är första gången de ses eller om det redan finns uppenbara problem. Låt dem successivt flyttas allt närmare varandra tills de kan befinna sig sida vid sida. Låt det ta tid och se till att ni är två när du provar detta så att katten eller hunden kan avlägsnas direkt om den visar tendens att bråka.

Eget territorium

För att katter och hundar ska kunna trivas ihop är det viktigt att båda har tillgång till egna platser. Orsaken till att det ofta uppstår konflikter dem emellan är att båda är territoriella och vaktar sina revir. Katten behöver till exempel ett klösträd speciellt anpassat för katt och det kan du hitta på zoo.se. Du kan med fördel passa på att skaffa ett klösträd till din katt som dessutom har ett tryggt litet krypin längst upp. Klösträdet med det lilla huset kan du ställa på en plats där hunden inte kommer åt den. Hundar och katter kan bli vänner men du som ägare måste hjälpa dem att respektera varandras gränser.

belise-lite