Hundkläder

Det finns flera olika hundkläder och lika många syften med dem. Vissa väljer att klä sin hund för att den ska se söt eller rolig ut. Många köper till exempel olika kläder för halloween, jul och liknande. Andra klär sina hundar i olika saker för att skydda dem. Många hundar kan vara känsliga för sol och insekter och då är det bra med heltäckande kläder som verkligen skyddar hunden. Om man rör sig i mörker finns det reflextäcken till hundar och om man rör sig mycket i skog och mark kan man köpa speciella västar som innehåller insektsmedel vilket även håller fästingarna borta. Det finns också skyddsvästar som skyddar mot viltskador som lätt kan drabba hundar under jakt och liknande.

Klä hunden efter vädret

Om man har en hund kan man märka att den kan reagera lite olika på olika väder. Många hundar kan frysa när det är kallt på vintern, eller när de blir blöta av snön. Då finns det både täcken, overaller och stövlar till hunden. Dessa skyddar både mot kyla och mot blöt snö. Det finns också hundar som inte vill gå ut när det regnar och då kan speciella regnkläder för hunden vara en lösning. Principen kläder efter väder gäller även när det gäller husdjur och det kan vara värt att tänka på. Har man en värmekänslig hund eller en som inte tål solljus kan man låta den bära ett tunt täcke för att skydda den. Har man en känslig hund kan det alltså vara en god idé att ha flera olika hundkläder hemma så att man enkelt kan variera sig från dag till dag beroende på rådande väder.

Klä ut hunden till högtiden

Man kan också ordna en rolig eller läskig utklädnad till hunden. Varför inte låta hunden göra familjen sällskap på bus eller godis, som påskkärring eller på maskeraden? Hunden kan vara en del av en utklädning eller ha en helt egen kostym. Till jul är det många som klär sin hund i tomtedräkt eller liknande och låter den vara med på julkort till familj och vänner. Ofta har hunden inget emot detta så länge de kläder den ska ha på sig är någorlunda bekväma. Det är viktigt att ha koll på hunden när den har någon form av kläder på sig. Dräkterna, eller kläderna, kan ha små detaljer på sig som hunden kan bita loss. Får hunden en sådan detalj i halsen eller om den sväljer detaljen kan skadorna bli mycket allvarliga.

belise-lite