Så ofta ska hunden rastas

Det sägs att det är mer krävande att ha en hund än vad det är att ha en katt. Mycket beror på att hunden inte kan gå ut själv och därmed måste rastas flera gånger om dagen både för motion och för att tömma blåsan. Vissa hundraser behöver mer aktivitet än andra vilket gör att det är oerhört viktigt att läsa på om olika hundraser innan. Då exempelvis en Border Collie behöver väldigt mycket stimulans och aktivitet i sitt liv för att må bra medan en mops till exempel nöjer sig med kortare promenader. Innan du skaffa en hund bör du veta att det till exempel inte går att lämna hunden ensam en hel dag medan du är på jobbet. Antingen får du ta med hunden till jobbet eller så får du skaffa en hundvakt som går ut med hunden flera gånger om dagen samt stimulerar den genom olika aktiviteter.

Rasta hunden var sjätte timma

Funderar du på att bli hundägare men är osäker på ifall du har tillräckligt med tid är det bra att läsa på Jordbruksverkets hemsida där du finner en hel del information. Till exempel bör du rasta din hund var sjätte timma dagtid ifall den är i vuxen ålder medan äldre hundar och valpar skall rastas ännu oftare. Många hundägare har hundgårdar vilket i sin tur gör att hunden får frisk luft samtidigt som den aktiveras men trots det behöver hunden komma ut och röra på sig genom promenad. Skulle du ha bråttom någonstans kan du alltid släppa ut hunden i trädgården om den är inhägnad så att hunden kan springa av sig och få göra sina behov. Att vara hundägare innebär att du som person har ett vist ansvar för att hunden får den motion och aktivitet som den behöver. Beroende på hur din livs situation är behöver du tänka över vilken ras som passar dig bäst när det kommer till just motion och stimulans. Många hundraser behöver exempelvis extra uppgifter att slutföra för att må bra.

Tänk över ditt val

Hundar är bra att ha när du känner dig ensam just för att de blir som en bästa vän. Det är ingen myt att hunden är just människans bästa vän då de stannar vid din sida i vårt och torrt. Då hunden är oerhört lojal och litar på sin ägare till 100% är det viktigt att du som ägare tar hand om din hund. När det kommer till djur är det dock alltid ett måste att du som ägare tänker på djurets bästa och se över hur mycket tid du faktiskt har att lägga på hunden. Det är även viktigt att se hur mycket plats du har i lägenheten eller i huset för att se om du har plats med en hund. Exempelvis är det kanske inte optimalt att ha en av de större hundraserna i en liten etta men med ett bra uterum kan det bli mer plats automatiskt som underlättar både för dig och för hunden.

belise-lite