Leksaker för hunden

 

Att hundar älskar att leka är knappast någon nyhet och för den hängivne hundägaren finns det många roliga och nyttiga leksaker som man kan glädja sin vovve med. Man kan antingen välja leksaker som hunden kan leka själv med eller i sällskap med sin ägare eller andra hundar, och det finns leksaker som specifikt kan hjälpa med hundens matsmältning eller tänder. Välsorterade djuraffärer finns det gott om runtom i Sverige, men man kan också hitta mycket online.

  • Tuggleksaker – dessa är ofta formade som ben och vissa är ihåliga så att man kan fylla dem med godsaker. Genom att tugga och bita på leksaker gnuggar hunden sina tänder, vilket motverkar tandsten och dålig andedräkt.
  • Dragleksaker – rep, öglor och kraftiga gosedjur som hundar kan leka dragkamp med är mycket uppskattade. Förutom att de är roliga ger de också bra muskelträning.
  • Gummidjur och bollar – hundar älskar att springa runt med bollar och gummidjur som piper. Det ger dem en hel del motion, vilket hjälper det allmänna välmåendet.
  • Labyrintmatare – små mini hinderbanor där man gömmer godbitar som hunden sedan måste söka rätt på. Stimulerar hunden på många nivåer och förhindrar tristess.
belise-lite