Vandra i naturen med din hund

Att uppleva naturen tillsammans med hunden är oslagbart. Ni kan ge er ut på en lång eller kort vandring, vandra nära ert hem eller åka en bit bort, ha med lite mellanmål eller tillaga en rejäl lunch över öppen eld. Oavsett hur och var ni väljer att vandra är detta en gratis, hälsosam och härlig upplevelse som definitivt kommer att uppskattas av din hund.

Bra för hälsan

Att äga hund är i sig bra för människors hälsa, ger du dig dessutom ut på vandringar i naturen med din hund mår ni båda två bra av det. Fysisk aktivitet stärker skelettet och bättrar på konditionen. Tack vare upp- och nerförsbackar samt kuperat underlag bidrar vandringen också till styrketräning av muskler samt balans- och koordinationsövning. Utöver alla fördelar rent fysiskt för kroppen finns det också gott om psykiska hälsovinster med vandring i naturen. Det blir lättare att fokusera på nuet, slappna av och känna livskraft.

Dags för matpaus

Efter en stunds rörelse ute i naturen är det gott för såväl dig som din hund att pausa och fylla på med ny energi. Exempel på mat som enkelt görs i ordning innan turen och som kan ätas kall är olika typer av pastasallader, mackor, pizzabullar och pannkakor. Du kan såklart också packa med dig mat som du tillagar över öppen eld ute i naturen. Detta ger en härlig campingkänsla och lite extra värme ifall ni är ute en kylig dag. Ta med korv eller hamburgare att grilla, värm upp en soppa eller grilla en god toast. Kom ihåg vatten till både dig och din hund.

Övernattning

Vill du satsa på en lite längre vandring med en större naturupplevelse kanske en övernattning i naturen vara något för dig och din hund. Då gäller det att ha med lite mer packning. Ni behöver ett tält att sova i, liggunderlag, sovsäck, varma kläder, vatten så att det räcker till både två- och fyrbenta samt mat som håller er mätta och ger er energi att vandra vidare. Tänk på att övernatta på ett ställe där du får göra upp eld så kan ni både laga mat och värma er vid elden när mörkret faller. En grillad marshmallow över öppen eld för dig kanske tillbaka till härliga barndomsminnen, medan din hund kan avnjuta ett snack lite mer anpassat för den. En liten köttbit kanske? Ni kommer garanterat få en minnesvärd upplevelse som stärker bandet mellan er och som du kan tänka tillbaka på när du är åter i vardagen.

belise-lite